EURO BIKERS LIFESTYLE MAGAZINE
In honor of the founder Fritzzz
18 June 1942 - 10 June 2020
Artikel over Fritzzz in de bigtwin deel 1 Artikel over Fritzzz in de bigtwin deel 2
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020
Fritzzz van duinen, in memorian of Fritz van duinen 18-06-1942//10-06-2020

In memoriam Fritz

Vanmorgen kregen we de mededeling dat onze Fritz is overleden. Fritz van Duinen is bij ons gekomen tijdens de voorbereiding van het Bigtwin Festival in Lichtenvoorde in 1991 en is sinds die tijd altijd bij ons gebleven. Hij ontpopte zich als een professioneel fotograaf en menig van zijn foto’s haalde het Bigtwin cover. Ook werd hij een zeer bekende en gewaardeerde fotograaf in de mode- en muziekindustrie. Fritz vond het heerlijk om aandacht te krijgen. Met zijn lange paardenstaart was hij veruit de meest gefotografeerde fotograaf ter wereld. Hoewel hij zelf geen motorrijder was, hield hij van de motorgemeenschap. Fritz was een vrijbuiter en had vrienden over de hele wereld. Helaas, voor het werken met asbest in zijn jonge jaren betaalt hij nu de zwaarste tol. Op 18 juni zou hij 78 jaar geworden zijn. Amigo, bedankt voor 30 jaar onvoorwaardelijke vriendschap. We zullen je heel erg missen… We wensen zijn kinderen alle sterkte om dit verlies te verwerken. (De persoonlijke website van Fritz eurobikers lifestylemagazine blijft in de lucht en wordt nu voortgezet door zijn zoon Freddy).

BigTwin - Custombike Magazine - 11 juni 2020

Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen samen met Onno wieringa

Fritzzz

Fritzzz van Duinen June 18th 1942 – June 10th 2020

With tears streaming over my face I have to bring this sad news, my good friend Fritzzz died peacefully last night. He suffered cancer caused by asbestos.

Fritzzz, a character, a personality, always enthusiastic. A celebrity, everybody knew Fritzzz and he loved getting all the attention. He had the longest ponytail and was for sure and by far, the most photographed photographer in the world. We were friends for so many years, we traveled through Europe, to the USA. He had a passion for photography, a ‘drive’ seldom seen. Although not being a rider himself, he loved the biker community, but also he was in the fashion and music industry a very well known and highly appreciated photographer.

Fritzzz, we teamed up many times, often driving for ten or fourteen hours, going to the European Bike Week in Faak, shows in Germany or England and last year we went on a three week trip to events in Italy. He kept me awake during those long drives by talking nonstop about women, who else could do that?! We enjoyed the greatest adventures, were in the craziest situations and partied everywhere.

At least once a week and often even more, we talked for hours on the phone, the topics being women, girls, more girls and more women, motorcycles, photography and planning our next events and trips. We helped each other with our websites, exchanged photo’s, brainstormed about good ideas. Every conversation started with ”Amigo!”

And every conversation ended with “Love you Brother”.

Life won’t be the same without Fritzzz. Thanks for being my Friend Amigo, Love you Brother…

Onno “Berserk” Wieringa - 11 juni 2020Fritzzz

Fritzzz van Duinen June 18th 1942 – June 10th 2020

De tranen lopen over mijn gezicht terwijl ik dit droevige bericht schrijf, mijn goede vriend Fritzzz is gisteravond overleden. Hij leed aan kanker veroorzaakt door asbest.

Fritzzz, een karakter, een persoonlijkheid, altijd enthousiast. Een beroemdheid, iedereen kende Fritzzz en hij vond het heerlijk om alle aandacht te krijgen. Hij had de langste paardenstaart en was zeker en veruit de meest gefotografeerde fotograaf ter wereld. We waren zoveel jaren vrienden, we reisden door Europa, naar de VS. Hij had een passie voor fotografie, een 'drive' die zelden wordt gezien. Hoewel hij zelf geen motorrijder was, hield hij van de biker scene, maar hij was ook in de mode- en muziekindustrie een zeer bekende en zeer gewaardeerde fotograaf.

Fritzzz, we hebben vaak samengewerkt, vaak waren we tien of veertien uur onderweg als we jaarlijks naar de European Bike Week in Faak reden, naar shows in Duitsland of Engeland, Daytona USA en vorig jaar gingen we op een trip van drie weken naar vrienden en evenementen in Italië. Hij hield me wakker tijdens die lange ritten door non-stop over vrouwen te praten, wie anders zou zoiets kunnen doen?! Laatst zei Fritzzz nog, net nadat het slechte nieuws van zijn ziekte bekend was geworden, “Ach, ik heb in al die jaren meer beleefd dan vier of vijf mensen bij elkaar. Ik heb een mooi leven gehad.”

We hebben genoten van de waanzinnige trips, avonturen die we samen beleefden, we kwamen vaak in de gekste situaties terecht en feestten overal. De avond werd steevast afgesloten met een borrel, Fritzzz hield van een Jack Daniels en ik nam meestal een Sambuca.

Minstens één keer per week en vaak zelfs meer, spraken we uren aan de telefoon, met als onderwerpen vrouwen, meisjes, meer meisjes en meer vrouwen, motorfietsen, fotografie en het plannen van onze volgende evenementen en reizen. We hielpen elkaar met onze websites, wisselden foto's uit, brainstormden over goede ideeën. Elk gesprek begon met Fritzzz’ bekende "Amigo!"

In de bikerwereld was Fritzzz een beroemdheid, “You are like a f*ckin’ Rock ’n Roll Star!” riep een Amerikaanse vriend van ons eens toen Fritzzz voor de zoveelste keer weer op de foto ging met fans. Hij was vanaf het begin betrokken bij Bigtwin Magazine, maakte veel reportages en veel covers zijn van Fritzzz. We logeerden vaak bij elkaar, deelden onze passies en samen kwamen we vaak op goede ideeën.

En elk gesprek eindigde, zeker als we elkaar een tijdje niet gingen zien of als een van ons in het buitenland zat, met "Love you Brother". We namen afscheid met weinig woorden, na jarenlang met duizenden uren slap geouwehoer was een blik in elkaars ogen en een laatste stevige handdruk voldoende, we wisten allebei dat het de laatste keer was.

Zonder Fritzzz zal het leven niet hetzelfde zijn. Wat hebben we veel beleefd en wat hebben we een lol gehad. Bedankt dat je mijn vriend bent Amigo, I love you Brother...

Onno “Berserk” Wieringa - 11 juni 2020
Fritzzz van Duinen fotograaf met george mcrea Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen fritzzz en joëlle

Fritzzz & Joëlle

Ik heb ook mooie herinneringen aan Fritzzz. Onze samenwerking heb ik altijd als prettig ervaren. Fritz heeft me ontzettend geholpen toen ik mee deed aan een aantal missverkiezingen. Hij leerde me poseren, catwalk lopen, mezelf presenteren etc. Daar ben ik hem tot op de dag van vandaag nog erg dankbaar voor. Er is een tijd geweest dat ik wekelijks voor zijn camera stond. Hij heeft onwijs mooie foto’s van me gemaakt. Shooten met hem was altijd fun! Hij ontving me altijd met open armen.

Hij had zijn hart op de goede plek zitten en had ontzettend veel liefde en passie voor zijn werk. Dit was altijd terug te zien in zijn foto’s.

Nogmaals mijn oprechte deelneming.

Met vriendelijke groet,

Joëlle Kerkhoffs

Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen custom mercedes benz van Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen in nashville tennessee Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen Fritzzz van Duinen met job smeets Fritzzz van Duinen met job smeets